Maľovanie, obchodík a plány do budúcnosti


Categories :

Po tom, ako som skončila so školou, som sľúbila na Instagrame, že budem viac písať články, tak nejako mi začali chýbať staré časy, keď ma blogovanie veľmi bavilo. A ono ma vlastne baví aj teraz. Aj keď teraz mám obdobie, keď najradšej maľujem. Po skončení školy som sa rozhodla robiť to, čo som chcela robiť už po skúškach, ale neustála vyčerpanosť mi v tom bránila. Ešte na jeseň mi prišli nástroje na bodkovanie mandal. Kúpila som ich za pár eur na Aliexpresse. Mala som v pláne po skúškach začať robiť takéto mandaly. Tak som potom objednala pár plátien, čierny akryl a ešte pár akrylových farieb. Prvý pokus vyšiel celkom slušne, doteraz ho mám zavesený nad posteľou. Tak som v tom pokračovala a zároveň som skúšala kresliť klasické mandaly na plátno pomocou akrylových fixiek, ktoré som mala už dávnejšie. Obrazy sa všetkým páčili a mňa to začalo baviť oveľa viac ako kreslenie klasických obrázkov na papier, pretože na väčšej ploche sa moje zápästie, s ktorým mávam často problémy, až tak nenamáhalo a nebolelo. Namaľovala som takto dokopy päť obrazov, z toho štyri som sa rozhodla predať. Dva mám ešte stále momentálne doma, ale dva sa mi podarilo predať. 🙂 Okrem plátna som kúpila aj visačky, ktoré som sa rozhodla použiť ako knižné záložky. Takisto som ich natrela čiernym akrylom a potom kreslila na to mandaly a bodkovala.

Keďže peniaze navyše sa vždy zídu a rada by som odovzdávala svoju energiu prostredníctvom obrazov aj iným ľuďom, rozhodla som sa tieto veci predávať. Aj záložky, aj obrazy. To ma motivovalo k založeniu vlastného obchodíku na sashe.sk. Chcem rozdávať radosť, energiu a pozitívny „vibe“ v tejto ťažkej dobe. A zároveň ak si kúpite niečo odo mňa, podporíte ma veľmi. Vlastne je pre mňa podpora aj like môjho produktu.

Tento týždeň som objednala ďalšie plátna a aj akrylové fixy, pretože s fixami sa mi lepšie pracuje. Budem veľa maľovať, takže písanie momentálne odkladám. Poznám sa, a viem, že mávam také obdobia, kedy chcem veľa kresliť a maľovať, potom to prejde a začnem zase písať.

Tak či onak, stále je to niečo, čo ma robí šťastnou.

Môj obchodík nájdete TU. Sú tam záložky a dva obrazy. Čoskoro pribudnú ďalšie obrazy, len čo mi prídu plátna a farby.

Môj život je teda teraz plný nápadov a umeleckých chvíľ. A milujem to. Navyše som začala znovu viac čítať, znovu sa vrátila moja láska k čítaniu.

A… začala som točiť videá na TikTok. 😀 Viem, asi som na to už stará, predsa len, najviac tam nájdete mladšiu generáciu. Ale TikTok mám už nejaký ten piatok a rada tam sledujem videá psíkov a mačičiek a takisto talentovaných umelcov. A práve títo umelci mi vnukli nápad, začať sa tam prezentovať. Možno časom sa odvážim aj na nejaké tiktoky o hendikepe a písaní, ktovie. Inšpirácie je tam dosť. 🙂

Ako som teda už písala, svoj život, tak ako teraz je, mám rada. Samozrejme okrem tých záchvatov úzkosti, ktoré stále mávam a ničia mi moje prežívanie. Naposledy som dostala záchvat v aute na diaľnici cestou z Bratislavy. Poviem vám úprimne, bola som hotová. Navyše sa mi stala taká vec, že som sa nevedomky v prívale úzkosti poškriabala na brade, ako som zarývala nechty. Každopádne chystám celý článok o týchto záchvatoch, kde vám napíšem ako sa prejavujú (detailnejšie ako v minulom článku) a o tom, aký experiment skúšam, o knihe, ktorú mi psychologička požičala a čo mi ona sama povedala.

Takisto mi napadlo napísať článok o povinnosti nosiť respirátory, v súvislosti s mojím hendikepom, pretože je to momentálne vec, ktorá mi nedá spať (obrazne povedané).

V názve článku je ešte jedna vec: „plány do budúcnosti“. Na Instagrame som si všimla, že keď som dávala vám príležitosť napísať, aký článok by ste si radi prečítali, ocitla sa tam táto téma. A ja som sa to rozhodla spojiť s týmito aktuálnymi udalosťami môjho života.

Moje plány do budúcnosti… Život sa môže zmeniť z minúty na minútu, takže si myslím, že je ťažké robiť si nejaké plány. Všimnite si už len to, ako sme museli zmeniť svoje plány keď prišla táto pandémia. Je neskutočné, že to trvá už rok. Ale okej, nejaké plány alebo ciele určite mám. Rada by som sa naučila zvládať svoje úzkosti. Takisto potrebujem ísť ku alergiologičke, aby ma otestovali na potravinové alergie. Chcem ešte veľa maľovať, potom písať, mám v pláne písať básne a tvoriť ďalšiu zbierku básní so špeciálnou témou.

No a ak niekedy bude možnosť (keď ustúpi aspoň trochu táto pandémia), chcem ísť na veľa miest. Do divadla, do kina, vyhľadávať kaviarne a podporiť ich, rada by som niekedy mala výstavu svojich obrazov a samozrejme ak to situácia umožní, rada by som urobila besedu v knižniciach a na rôznych miestach Slovenska.

Ale asi to najdôležitejšie je, dať si dokopy duševné zdravie, pretože fungovanie popri záchvatoch jednoduché nie je a už vôbec nie ak by som chcela niečo podniknúť, keď sa bude dať. Našťastie mám pri sebe ľudí, ktorí stoja pri mne. Skvelú kamarátku a maminu.

Takže tak. Môžete sa teda tešiť na nové články, nové kapitoly Ako som hľadala šťastie a do menu pridám odkaz na Sashe a na môj TikTok.

Majte sa krásne a zostaňte zdraví.

Zanechajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *