Maličkosti v živote sú dôležité!


Categories :

Už veľakrát som písala o tom, ako veľmi sú v našom živote dobré maličkosti. Vždy sa o tom snažím písať a apelujem na ľudí, aby verili tomu, že maličkosti sú dôležité, a aj kvôli nim sa dokážeme tešiť, kvôli nim sa dokážeme na život pozrieť aj trochu pozitívne a neregistrovať len to zlé.

Tento fakt som dlho nevedela prijať. Myslela som stále len negatívne. Vedela som, že sú nejaké veci, ktoré ma síce tešia, ale neprikladala som im taký význam. Jednoducho som ich ignorovala s pocitom, že aj tak sa teraz stane kopa vecí, ktoré sú negatívne.

Keď som dostala nové antidepresíva, začala som si všímať to krásne, čo som dovtedy prehliadala. Otvárala som svoju myseľ všetkému pozitívnemu.

A vtedy som zistila, že je mnoho maličkostí, ktoré sú krásne a z ktorých sa môžem tešiť, hoci len chvíľku. Predstavte si, že tápete v temnote (tá temnota je všetko negatívne) a niekto vám prinesie vašu obľúbenú dobrotu. Potešíte sa, nie? Takáto maličkosť – pokiaľ ste maličkostiam otvorení – zažne maličkú žiarovku a vaša temnota nebude už až tak veľmi temná. Našli ste si malé svetielko.

Isteže, temnota nezmizne. Lebo svet a život musí obsahovať aj to zlé, nie len to dobré. Ale keď budete hľadať vo svojom živote maličkosti, z ktorých sa môžete tešiť, rozsvietite čoraz viac a viac žiaroviek a temnota bude pre vás svetlejšia. Už nebode len to negatívne, ale aj niečo krásne a pozitívne.

Len musíte sami chcieť vnímať tieto maličkosti. Keď ich budete vedieť vnímať, váš život bude lepší. Možno o málo, ale všetko lepšie ako nič. Ako som už písala. To zlé nezmizne. Je to súčasť života. Je to ako svetlo a tma. My sa len musíme naučiť, že je tam aj to krásne a pozitívne, nie je všetko len zlé.

Hľadajte všetky možné veci, ktoré by vás mohli potešiť. Napríklad dobré raňajky, krásne počasie, obľúbená káva či čaj. Jednoducho čokoľvek, čo vám urobí radosť. Pretože radosť môžete cítiť aj z hlúposti. Aj keby ste si kúpili formu na bábovku, môžete sa z toho tešiť, ak máte radi pečenie, i to vám môže urobiť radosť.

Proste a jednoducho, hľadajte vo svojom živote maličkosti. Nezabúdajte, že sú to žiarovky. Žiarovky, ktoré rozsvietite svojou radosťou.

Užívajte si života a maličkostí!

Zanechajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *