NOVÁ KNIHA – Bodkoč;arka!


Categories :

Len pár dní do zadu sa na internete objavila moja štvrtá kniha a druhá zbierka básní. Moja prvotina je Slovo je nádych (2016), ktorá je ešte stále v predaji. Od jej vydania sa moja básnická tvorba zmenila (či k lepšiemu alebo horšiemu, to musíte posúdiť vy, čitatelia) a moja skvelá kamarátka ma inšpirovala k tomu, aby som začala zostavovať druhú zbierku. Nuž a keď som mala minulý rok obdobie plné písania poézie, začala som ju pomaly tvoriť.

A tak vznikla Bodkoč;arka.

Ak vás zaujíma prečo práve názov Bodkoč;arka, je to celkom jednoduché. Bodkočiarka pre mňa nepredstavuje len interpunkciu v našom jazyku. Skladá sa z bodky a čiarky. Pre mňa to symbolizuje to, že niečo v našom živote končí, čiže za tým po čase napíšeme bodku. Ale je tam aj čiarka, pretože náš život stále pokračuje. Stále ďalej žijeme. Takže náš život je bodkočiarka. Nič netrvá večne, každé zlé obdobie sa raz skončí. Ale my pokračujeme.

A rovnako je to aj symbol toho, že keď dopíšem túto zbierku, ukončím ju bodkou, aj tak začnem niečo nové, pretože s písaním nekončím.

Zbierku som sa zatiaľ rozhodla vydať ako e-knihu, no mám v pláne aj tlačenú verziu, avšak len v malom náklade cca 40 kusov. Možno 50, uvidím podľa možností. E-kniha je však už v predaji a môžete si ju kúpiť na niektorých eshopoch, všetky odkazy nájdete v sekcii Knihy.

Na Instagrame som dostala otázku, čo ma k písaniu tejto zbierky inšpirovalo. A ja na to mám v podstate stále rovnakú odpoveď. Život. Ten ma neustále inšpiruje. Všetko čo v živote prežívam ma môže inšpirovať.

Teraz je rad na zopár zaujímavostí:

  • Veľa básní som napísala vo vlaku alebo autobuse. Je to väčšinou z toho dôvodu, že tam dostávam dobré nápady. A väčšinou keď cestujem sama.
  • Takisto niekoľko básní vzniklo pri poháriku vína, vtedy prichádza inšpirácia veľmi rada. 
  • Budem sem dávať playlist piesní, ktoré som rada počúvala počas písania básní, ale túto pieseň musím spomenúť zvlášť, pretože inšpirovala jedinú báseň. A teda báseň Klavirista bez talentu vznika pri skladbe Comptine d’un autre été od Yanna Tiersena.
  • Jedna báseň (Takto to končí?) je venovaná mojej kamarátke, o ktorú som prišla a ktorá mi chýba. Ak ma sledujete na instagrame, pravidelne som pridávala fotky z našich stretnutí.
  • Jedna z mojich obľúbených básní je Privilegovaná samotárka.
  • Dve básne boli mierne inšpirované mojím rozpoložením počas “karantény”.

A mám tu aj sľúbený playlist piesní, ktoré som často počúvala a často ma inšpirovali.

Knihu si môžete kúpiť napríklad na Palmknihy.cz, kde si môžete prečítať aj krátku ukážku.

Sledujte ma na Instagrame Facebooku, kde zdieľam všetky zaujímavosti z mojej tvorby. Takisto budem rada ak po prečítaní knihy napíšete svoj názor napríklad aj do komentárov. 

Zanechajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *