Prestaň uvažovať, čo si o tebe myslia ostatní!


Categories :

Písala som už o tom, ako som si našla cestu k sebaláske, prestala sa nenávidieť a podobne. Dnes chcem venovať článok odkazu všetkým ľuďom, aby prestali uvažovať nad tým, čo si o nich myslia ostatní.

Tiež som taká bola. Vždy som sa hrozne hanbila obliecť si niečo čo sa mi síce páčilo, ale bolo to trošku iné. Hanbila som sa napríklad nosiť aj šaty. Pretože moja myseľ automaticky reagovala: „Čo si pomyslia ľudia, keď ma takto uvidia? A čo ak na mňa budú čudne pozerať?“ Takže som napokon vytiahla čierne nohavice a tričko, no tým moje úvahy o tom, čo si o mne ľudia myslia neskončili. Začala som uvažovať zase o tom, čo si povedia ohľadom mojej postavy. Bol to bludný kruh, z ktorého – ako sa na prvý pohľad zdalo – nebolo úniku.

Potom, ako som sa rozhodla vydať sa na cestu k sebaláske, som o týchto veciach veľa hovorila so psychologičkou. A práve ona mi pomohla zobrať si túto vec z iného pohľadu. Z pohľadu tých ostatných ľudí.

Vy keď kráčate po ulici a stretávate množstvo ľudí, len málokedy sa stane, že niekoho zaregistrujete viac. Málokedy sa pristihnete, že začnete rozmýšľať o tom, ako človek pôsobí a vyzerá. Pretože sme väčšinou všetci „zahľadení“ do vlastných životov, máme kopec vlastných myšlienok, problémov.

A rovnako to je aj v prípade tých ľudí, ktorých stretávate. Len málokto skutočne začne rozmýšľať o vás, keď vás nepozná. Rieši si svoje vlastné veci, uvažuje nad vlastným životom.

Preto nie je dôvod, aby sme neustále rozmýšľali, čo si povedia ľudia, keď nás uvidia s takou a takou postavou, či v čiernych šatách, alebo krikľavých žltých. A aj keď vás niekto zaregistruje a možno vám venuje myšlienku, rýchlo ho to opustí a začne sa venovať zase svojim problémom.

A určite sa medzi tými ľuďmi, ktorých stretávame nájde niekto, komu sa na nás niečo nebude páčiť. Pretože každému sa páči niečo iné. No to rovnako nie je dôvod na to, aby sme sa tým zaoberali. Nám sa predsa tiež nepáči všetko.

Preto je najlepšie nerozmýšľať nad tým. Je to úplne zbytočné. Noste čo chcete, udržujte si postavu akú chcete, jednoducho buďte sami sebou. A keď sa nájde niekto, komu sa nebudete páčiť… No a? Keď sa mu nepáči, nikto mu neprikazuje sa na vás dívať. 🙂

Ako ja vždy tvrdím: „Nepáči sa ti? Tak sa otoč a pozeraj sa inam!“

Nemeňte sa kvôli obave, že sa niekomu nebudete páčiť. Zostaňte sami sebou, robte to, čo milujete, noste to, čo máte radi, je to stále len váš život. Vy si ho tvoríte.

Isteže, niektorí ľudia budú súdiť podľa vzhľadu. Taká je doba. Ale vždy záleží najprv na vás. Ak sa vám niečo páči, nemeňte to.

Ja som sa to už naučila. Nosím všetko, čo sa mi páči, robím to, čo milujem, žijem si život podľa seba. Niektorým sa to nepáči, ale mňa to netrápi.

Niektorí môj vzhľad odsudzujú, ale mňa to netrápi.

Pokiaľ som ja sama so sebou v pohode a cítim sa dobre, tak na ničom inom nezáleží a nemám dôvod svoj život, či vzhľad meniť.

Zanechajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *